Kot je bilo že objavljeno, je v petek 8.9 in soboto 9.9 na Rogli potekal 6. SIOUG APEX Meetup. Dogodek smo skupaj organizirali društvo SIOUG in podjete Unior Zreče. Ker je za meetup dogodke zaželeno, da se ne pride samo poslušati predavanj, ampak da se tudi druži, je bil tokratni meetup, ki je bil 2 dnevni, več kot odlična priložnost za obilo druženja. Kar je naredilo tokratni dogodek nekaj zares posebnega, je bilo zagotovo to, da smo lahko prišli na dogodek skupaj z našimi družinskimi člani - za katere je bilo dobro poskrbljeno.

Preberi več

Petek, 8. september in sobota, 9. september,
Rogla


PRIJAVA

Kot je razvidno že iz datuma in lokacije dogodka, bo tokratni meetup nekaj posebnega!

Na prejšnjem meetupu je podjetje Unior d.d. iz Zreč predlagalo, da bi gostilo naslednji dogodek in da dogodek naredimo na res zanimivi lokaciji, na Rogli. Za meetup dogodke je zaželeno, da se poleg same udeležbe predavanj izmenjuje mnenja, se po dogodku ostane in druži. Glede na tokratno lokacijo in željo, da je druženje pomemben del meetupov, smo se odločili, da 6. meetup naredimo kot dvodnevni dogodek, kjer bo poskrbljeno tako za dobra predavanja kot tudi za zabavni program - tako za APEX navdušence kot tudi za njihove družinske člane. Tako je, če želite (in tega si želimo tudi mi), da na tokratni meetup pridite skupaj z družinami in tako preživite prijeten vikend na Rogli.

Preberi več

Četrtek, 19. januar 2017, SODO d.o.o., Minařikova ulica 5, Maribor

Konec leta 2016 nas je Oracle lepo presenetil z izdajo nove verzije Oracle Application Expressa-a (verzija 5.1). Kot je znano sta v verziji 5.1 nabolj izpostavljeni novosti prenovljeni grafi JET Charts in Interactive Grid. Ravno Interactive Grid je novost, ki bo nam razvijalcem v veliko pomoč, hkrati pa je ta novost tisto kar so v APEX-u najbolj pogrešali Forms razvijalci in mogoče celo povod za razmišljanje o tem da bi naredili migracijo obstoječih Forms aplikacij v APEX.

Tema Meetupa

Tema letošnjega prvega SIOUG APEX Meetup-a bo tako migracija obstoječih Forms aplikacij v APEX. V goste smo povabili podjetje FOEX GmbH (podjetje ima sedež na Dunaju), ki ima veliko izkušenj na to temo in bo te izkušnje delilo z znami.

Preberi več

Friday, 8th of September and Saturday, 9th of September,
Rogla resort, Slovenia


REGISTRATION


As can be reviewed from the date and the location of the event, this meetup is something special.

We are happy to inform you that Unior d. d. from Zreče suggested at the last such meetup to host our next event. We are both focused on organizing the event on an exciting location - The Rogla Resort. As for every meetup, it is very much appreciated to get high attendance as well as exchange opinions among attendees and just "hang out". Considering the location and the socializing aspect of this meeting, we have decided to make the 6th meetup a two-day event. This way there will be enough time for everyone to enjoy the excellent presentations as well as all the entertainment program - for APEX enthusiasts and their family members. So, if you wish to bring along your loved ones, we will be happy to meet them so we can spend a great weekend in Rogla Resort together.

Preberi več

Četrtek, 2.junija 2016, G Design Hotel, Tržaška cesta 330, Ljubljana

Kot je bilo že večkrat izpostavljeno je bilo leto 2015 v znamenju Oracle Application Express-a. Če smo še bolj natančni je bilo to leto APEX-a verzije 5.0.

V letu 2016 so na tem področju ponovno velika pričakovanja, saj bo Oracle v tem letu izdal novo verzijo APEX-a – APEX 5.1. Nova verzija bo prinesla veliko novosti, mogoče celo več, kot se je za sam prehod iz verzije 5.0 na 5.1 pričakovalo. Predvsem gre tukaj izpostaviti Interactive Grid, integracija javascript JET knjižnice in podporo za Master / Detail / Detail.

 

Tema Meetupa

Žal ne vemo, kdaj točno bo nova verzija na voljo (vemo samo to, da bo to leto) in tudi ne kdaj bo na voljo Early Adopt verzija. Trenutno omenjenih novosti še ni možno niti pogledati niti preskusiti.
Pa vendarle bo glavna tema tokratnega meetupa ravno APEX 5.1. Preko webinarja se nam bo pridružil produktni vodja za APEX David Peake (http://dpeake.blogspot.si/) s predavanjem APEX 5.1 New Features.

Poleg predstavitve novosti verzije 5.1 bo prikazana še aplikacija, ki nam pomaga pri upravljanju s APEX internal sporočili, o čemer smo že govorili na 2. APEX SIOUG meetupu v Kranju. Čisto na koncu pa sledi še informacija o tem kakšne so usmeritve za verzije po verziji 5.1.

 

Preberi več
 
email services

Prijavi se


Bi bil rad obveščen o meetupih in dogodkih, ki jih prirejamo? Prijavi se na naše e-novice in ne zamudi nobenega dogodka več!

Prijavi se!