Kot je bilo že objavljeno, je v petek 8.9 in soboto 9.9 na Rogli potekal 6. SIOUG APEX Meetup. Dogodek smo skupaj organizirali društvo SIOUG in podjete Unior Zreče. Ker je za meetup dogodke zaželeno, da se ne pride samo poslušati predavanj, ampak da se tudi druži, je bil tokratni meetup, ki je bil 2 dnevni, več kot odlična priložnost za obilo druženja. Kar je naredilo tokratni dogodek nekaj zares posebnega, je bilo zagotovo to, da smo lahko prišli na dogodek skupaj z našimi družinskimi člani - za katere je bilo dobro poskrbljeno.

 

Petek

Prvi del dogodka, v petek popoldan, je bil posvečen predavanjem. Na sporedu so bila štiri predavanja. Naprej nam je Dragan Marinović iz podjetja Unior predstavil, kako in za kakšne namene podjetje Unior uporablja Oracle APEX. Za večino udeležencev je bilo zagotovo zanimivo videti kako je z APEX-om možno dopolniti sistem Oracle E-Business Suite (EBS) . Dragan je ob tem tudi pokazal zanimivo rešitev prehajanja med APEX aplikacijami in Oracle EBS sistemom. Sledilo je predavanje, ki je bilo izvedeno preko interneta. Preko on-line prezentacije se nam je pridružil Shakeeb Rahman, ki je avtor Univerzalne teme v APEX-u. Na zanimiv način je prikazal, kako lahko z zelo malo truda naredimo veliko pri izgledu APEX aplikacij. Pri tem je pokazal tudi stvari na katerih šele delajo in bodo na voljo v novi verziji APEX-a.

Picture1.resized Picture2.resized

 

Po krajšem (in okusnem) premoru sta sledila še dva predavanja. V prvem nam je Peter Raganitsch iz podjetja FOEX GmbH pokazal kaj narediti, če naša aplikacija ne deluje kot si želimo oz. kako najdemo “hrošča”, ki nam dela sive lase. Za zaključek nam je Marko Gorički iz podjetja Bilog pokazal kako si lahko olajšamo delo z orodjem APEX Nito.

Picture3.resized

Po štirih zares zanimivih predavanjih smo se skupaj z družinskimi člani odpravili na večerjo, kjer smo lahko poskusili okusen pohorski lonec. Za konec dneva je sledil še nagradni kviz. Temi kviza sta bili poznavanje podjetja Unior ter seveda poznavanje APEX-a. Ob tem ko smo se zabavali z vprašanji, pa so si lahko naši najmlajši ogledali risanke. S tem smo tudi zaključili petkov program, z mislimi pa smo bili počasi že v soboti, ki je bila tudi nekaj posebnega.

 

Picture4.resized Picture5.resized

 

 

Sobota

Meetup dogodek smo nadaljevali v soboto zjutraj. Zbrali smo se malo po deveti uri pred hotelom Planja, od koder smo se odpravili na Škratovo učno pot. Na poti smo lahko odkrivali pestrost narave, otroci so zbirali štempiljke, starejši pa smo tudi malo pogledali če se kjer najde kakšna goba. Na poti so nas spremljali dobra volja, sonce pa tudi oblaki. Po slabih treh urah ( vmes smo se povzeli tudi na razgledni stolp ) smo se vrnili nazaj na izhodišče. Sledilo je malo počitka v popoldanskih urah, pa smo dogodek zaključili z druženjem v hotelu Planja.

Picture6.resized

Zaključek

Preživeli smo dva res zanimiva dneva v katerem smo lahko zares združili prijetno s koristnim. Vse skupaj se nas je zbralo 25 udeležencev, skupaj z družinskimi člani pa skoraj 40. Za konec bi se rad v imenu društva SIOUG zahvalil Nataši Jurko, Roku Planinšču, Draganu Marinoviću ter seveda podjetju Unior za organizacijo tega dogodka.

 

Picture7.resized

Aljaz Mali, SIOUG

 
email services

Prijavi se


Bi bil rad obveščen o meetupih in dogodkih, ki jih prirejamo? Prijavi se na naše e-novice in ne zamudi nobenega dogodka več!

Prijavi se!