Oracle Analytics: Tips & Tricks

Kaj je novega v verziji 6.0?

Vabimo vas, da se udeležite spletne delavnice iz serije Oracle Analytics: Tips & Tricks, ki ga organiziramo skupaj s podjetjem Qubix.

Spletna delavnica bo v četrtek, 8. julija, s pričetkom ob 11. uri. Prestavljeno na september!

V začetku letošnjega leta je Oracle izdal Oracle Analytics 5.9, verzijo, ki je prinesla celo vrsto izboljšav na več področjih. Uvedene novosti so segale od same vizualizacije podatkov in optimizacije namizij, do priprave podatkov in dodatnih funkcionalnosti na področju strojnega učenja.

Najnovejša verzija, 6.0, ki je na voljo že skoraj mesec dni, nadaljuje z novostmi in izboljšavami, ponovno na vseh področjih.

Na delavnici se bomo dotaknili le nekaterih, ki si po naši oceni zaslužijo posebne predstavitve, in sicer:

  • Priprava podatkov za analize je zdaj že standardni del funkcionalnosti Oracle Analytics. V verziji 6.0 imamo uporabniki možnost vzpostavitve podatkovnih modelov, na primer zvezdna shema, na nivoju t.i. datasetov. Na ta način lahko brez ovir vzpostavljamo podatkovne modele nad podatki, ki se nahajajo v povsem različnih virih podatkov.

  • Obogatitev podatkov in dopolnitev podatkovnih zbirk s pomočju zunanjih storitev je bila dosedaj omejena na samo orodje. Na primer, ob uvozu podatkov iz excelove preglednice, je orodje avtomatično prepoznalo imena mest v stolpcu »kraj« ter dopolnilo zbirko podatkov z dodatnim atributi, kot so ime države, število prebivalcev, zemljepisna širina in višina in podobno. V verziji 6.0 lahko uporabniki sami pripravijo in uvozijo takšne baze znanja, ki se bodo pri pripravi podatkov ustrezno upoštevala.

  • Strojno učenje v Oracle Analytics je obogateno z dodatnimi algoritmi. Med njimi se odpira v verziji 6.0 popolnoma novo področje analize grafov.

Delavnico bosta izpeljala svetovalca za poslovno analitiko iz podjetja Qubix, Mojca Gros in Žiga Vaupot, Oracle ACE. Predvideno trajanje spletne delavnice je 90 minut.

Delavnica bo potekala z uporabo Zoom-a in je brezplačna, vendar je potrebna predhodna prijava. Prijavite se preko spletnega obrazca, po potrditvi prijave boste na spletni naslov prejeli sporočilo z dodatnimi navodili za prijavo.

Za dodatne informacije kontaktirajte go. Matejo Kozamurnik, mateja.kozamurnik@qubix.com.