Pretekli dogodki

Java 21 & ArgoCD meetup

Kot napovednik za konferenco JCON OpenBlend Slovenia 2024 bo 25. januarja 2024 v Računalniškim muzeju (Celovška cesta 111) potekal meetup z dvema predavanjema:

Prijava na meetup.com.

KDAJ: 25. januar 2024

Na konferenci se srečujemo razvijalci, arhitekti in upravljalci IT rešitev, raziskujemo najnovejše tehnološke dosežke in zanimive ideje z najbolj navdihujočimi govorci v našem sektorju. Lokalni in globalni strokovnjaki predstavljajo najnovejšo in najbolj pomembno vsebino iz razvoja arhitekture, baz podatkov, strojnega učenja, umetne inteligence, programskih jezikov, metodologij in kulture v IT okoljih, varnosti in vrsto sej, ki zajemajo Java, cloud, big data. 

KDAJ: 11. in 12. oktober 2021

Ali lahko poslovni uporabniki sami kreirajo in uporabljajo modele strojnega učenja? In če da, kaj morajo pri tem vedeti in kakšna orodja imajo na voljo? Na webinarju si bomo pogledali, kakšne možnosti imajo poslovni uporabniki v okviru Oracle Analytics platforme.

KDAJ: 20. maj 2021 ob 11:00h

V sodelovanju s:

V  današnjem času uporabljamo obširno paleto platform in aplikacij, s katerimi rešujemo sodobne poslovne zahteve, saj nobena še tako zmogljiva rešitev ne more več rešiti vseh naših težav.  

Na tem webinarju bomo prikazali osnovno sliko delovanja OIC-ja, kje ga lahko uporabimo in kaj nam omogoča.  

KDAJ: 14. april 2021 ob 14:00h

Pokrovitelj dogodka je:

Join us for technical sessions, hands-on labs, demos, panels, and live Q&A with experts. 

KDAJ: 25. marec 2021

Predavanje obravnava tematiko razgovora za službo (interview) za delovno mesto DBA-ja oz DB razvijalca -  predpriprave, kako se obnašati na razgovoru, kako odgovarjati na vprašanja. Pogledali bomo tudi kako se pripraviti na razgovor v vlogi izpraševalca - katere vrste vprašanj postaviti oz. katerih ne, kako postaviti vprašanja tako, da nam lahko kandidat poda informacije, ki so koristne za odločevanje o morebitni zaposlitvi.

KDAJ: Sreda, 24. marec 2021 ob 17:00

Predavanje, ki je zelo zanimivo širši javnosti, vsem ki uporabljajo MySQL. Managed in stroškovna ugodna storitev, "Supported by Developers of MySQL". Zraven tega še Heatwave, to je Columnar, In-Memory MySQL baza s replikacijo in povezavo na On-premise MySQL bazo. 

KDAJ: Sreda, 17. marec 2021 ob 16:30

Pokrovitelj dogodka je:

Kaj je novega v verziji 5.9?

Zadnja verzija Oracle Analytics, verzija 5.9, prinaša serijo izboljšav na več področjih. Od same vizualizacije podatkov in optimizacije namizij, do priprave podatkov in dodatnih funkcionalnosti na področju strojnega učenja.

KDAJ: Četrtek, 25. februarja, s pričetkom ob 11. uri

V sodelovanju s:

Ni več dvoma. APEX je moderno in produktivno orodje, in Gartner mu ni brez razloga podelil nagrado za vodilno low-code tehnologijo!


Verjetno že razmišljate o planu migracije vaših poslovnih aplikacij oz. vsaj dela aplikacij v tehnologijo APEX? O tem se seveda postavljajo vprašanja kot kako k temu pristopiti, kako se izogniti pastem neupešne migracije in nepotrebne izgube časa in denarja?


Če želite odgovore na ta vprašanja, potem se vsakakor izplača vložiti 45 minut! 

KDAJ: Sreda, 24. februarja, s pričetkom ob 16. uri

Kaj vas čaka?

Kratek nagovor predstavnikov ITClass in Oracle

o Tema 1: DevOps (optimizacija cevovodov za razvojna / preskusna / proizvodna okolja)

o Tema 2: Oracle Cloud (najboljše prakse, primeri uporabe)

o Vprašanja in odgovori

KDAJ: Četrtek, 11. februarja, s pričetkom ob 18. uri